IMATGES

Aquesta entrada o apartat, la voldríem enfocar a totes les imatges de coses de fa anys que es van crear. Com per exemple joguines de quan els nostres avis i pares eren joves.

Nina articulada de finals del segle passat, realitzada probablement per artesans de Gràcia a imitació d’altres de centreeuropees. (Museu Etnològic de Barcelona) Foto treta de: La joguina de Catalunya, de John Matheos i Jordi Gumí.

Tren de cartró i fusta de producció barcelonina de finals del segle XIX. (Museu Etnològic de Barcelona)

Foto treta de: La joguina de Catalunya, de John Matheos i Jordi Gumí.

Nines probablement de fabricació catalana, amb cap de cera. La primera, de 1870, va vestida de tafetà; la segona, se suposa que fou fabricada cap a 1880. Les nines d’aquesta classe havien tingut una gran difusió a partir de l’Exposició Universal de Londres de 1851, on Montanari les presentà. A part d’Anglaterra, es fabricaren a Alemanya, França i Catalunya; en aquesta última partir del 1870. Foto treta de: La joguina de Catalunya, de John Matheos i Jordi Gumí.

Capsa-sorpresa. (Col. M.A. Pélauzy, de Barcelona)

Foto treta de: La joguina de Catalunya, de John Matheos i Jordi Gumí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad